Hirdetés

Számítógépekre is érkezhet az Android kényelmes keresési funkciója



|

A PC-ket is meghódíthatja a Google Lens egyik látványos technológiája.

Hirdetés

Elsőként a mesterséges intelligenciás funkciók garmadájával debütált Samsung Galaxy S24 szérián, valamint a Google Pixel 8-on és 8 Prón tűnt fel a Google Lens "Circle to Search" néven futó megoldása, amely lehetővé teszi, hogy egy adott szövegrész vagy kép szabadkézi bekarikázásával, pötyögés nélkül indítsunk kereséseket, függetlenül az éppen használt alkalmazástól.

Habár a Google Lens a Chrome böngésző asztali változatában is elérhető, a Circle to Search egyelőre hiányzik a repertoárjából, egy friss szivárgásból kiindulva viszont joggal számíthatunk rá, hogy itt is debütálni fog egy hasonló képesség.

Hirdetés

A böngészős újdonságok kifürkészésére szakosodott Leopava64 ugyanis felfedezte, hogy a PC-s Chrome kísérleti verziójában megváltozott a Lens kezelőfelülete, amely így már egy szimpla egeres kijelöléssel is képes keresést indítani, hasonlóan a mobilokról ismert bekarikázós módszerhez. A művelet során a kijelölésen kívüli terület kissé elhomályosodik, egyértelműbbé téve, hogy mit fog figyelembe venni a rendszer.

Az asztali böngészőből elérhető Lens ugyan most is képes képernyőfotók alapján keresni, de ez egy összességében bonyolultabb, több kattintást igénylő folyamat, így üdvözlendő, hogy a Google itt is igyekszik leegyszerűsíteni az élményt. A kísérleti funkciók esetében persze előfordulhat, hogy végül nem jutnak el a nyilvános kiadásba, de a mobilos párhuzam miatt jó esély van rá, hogy ezúttal tényleg sor kerül a rajtra.

Amennyiben így alakul, valamikor a következő hetek vagy hónapok során debütálhat az egyszerűsített képernyőfotós keresés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.